Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümünün amacı, afet gerçekleşmeden önce ve sonrasında topluma ve çalışma ekiplerine gerekli bilgilendirmeler yapılmasını sağlayacak, planlamalar oluşturacak, afet anında düzeni sağlayacak kişileri yetiştirmektir.

Acil durum ve affet bölümü açıköğretim ne is yapar?

Programı başarıyla bitirerek “Acil Durum ve Afet Yönetimi Teknikeri” ünvanı alan öğrenciler, kamu sektöründeki Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri, AFAD Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü başta olmak üzere Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü …

Acil Durum ve Afet Yönetimi nerelerde staj yapar?

Acil Yardım ve Afet Yönetimi (AYAY) Bölümü öğrencileri için belirlenen staj yerleri; 112 Komuta Merkezleri ile İstasyonları, Afet ve Acil Durum Müdürlükleri (AFAD), Afet Koordinasyon Merkezleri (AKOM), Türk Kızılayı, İtfaiye Teşkilatı, Kamu veya Vakıf Üniversitelerine bağlı Hastaneler ile Devlet Hastaneleri Acil

AFAD çalışanları ne kadar maaş alıyor?

İşte AFAD arama ve kurtarma personeli maaşları: 5 yıldan az olanlar 4.340,00 TL. 5 yıldan 10 yıla kadar olanlar 4.375,00 TL. 10 yıldan 15 yıla kadar olanlar 4.410,00 TL. 15 yıldan 20 yıla kadar olanlar 4.450,00 TL.

2 yıllık AFAD ne iş yapar?

Bölümden mezun olan öğrenciler, il afet ve acil durum müdürlüklerinde, sivil savunma arama ve kurtarma birlik müdürlüklerinde, belediyeler başta olmak üzere kamu teşkilatlarında ilgili merkezlerde, 112 ambulans merkezlerinde, itfaiyelerde koordinatör ve yönetici olarak çalışabilir.

AFAD eğitimi nasıl alınır?

AFAD Gönüllülük Sistemine başvurular e-devlet üzerinden alınmakta olup başvuru yapan kişiler SMS ve e-mail yoluyla portala (https://gonullu.afad.gov.tr) yönlendirileceklerdir. Gönüllü adayları gönüllülük sistemi kapsamındaki eğitim, faaliyet ve görevleri gönüllülük portalı üzerinden takip edebilecektir.

AFAD gönüllü maaş alıyor mu?

Yani gönüllülerimize maaş veya ücret ödemiyoruz.

AFAD da çalışmak için ne okumak gerekir?

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü, AAT, Arama Kurtarma, Acil Yardım, itfaiyecilik ve Afet Yönetimi konularını içeren çok yoğun ve pratik uygulamalı bir eğitim programını kapsamaktadır. Ekip çalışmasına açık olması gerekir. Programı tamamlayanlara “Acil Yardım ve Afet Yöneticisi” ünvanı verilir.