Anlaşmalı boşanmak için gerekli evraklar nelerdir?

Anlaşmalı boşanma davasında eşler mahkemeye bir boşanma gerekçesi göstermek zorunda değillerdir. 1 yıl evli kaldıktan sonra iki eş de boşanmak istediklerini belirttiğinde hâkim, boşanma kararı vermek zorundadır. Böylece aile içinde yaşanan olaylar, dava dilekçelerine geçirilmeden boşanma süreci tamamlanmaktadır.

Avukatsız anlaşmalı boşanma davası nasıl açılır?

Boşanma davası açmak için neler gerekir? Boşanma davası, boşanma dava dilekçesi ile açılmalıdır. Boşanma davası, avukat ile açılacak ise boşanma dava dilekçesi ve boşanma vekaletname ile açılabilir. Avukatsız açılacak ise boşanma dava dilekçesi ile kimlik fotokopisi yeterlidir.

Boşanma davası açmak için ne kadar para gerekli?

2021 yılı için boşanma davası açmak için ödenmesi gereken harç masraf ve giderleri ortalama olarak 450-TL ile 550-TL arasında değişmektedir.

Anlaşmalı boşanma avukatsız olur mu?

Boşanma davalarında veya başkaca davalarda avukat tutma zorunluluğu yoktur. Taraflar kendileri de boşanma davası açmak suretiyle işlemlerini yürütebilirler. … Uygulamada gözlemlenen; tarafların yanlış mahkemelere başvuruları veya eksik anlaşmalı boşanma protokolü ile başvuruları neticesinde davaların reddedildiğidir.

Anlaşmalı boşanma davasını kim açmalı?

Boşanma davasını kim açmalıdır? Boşanma davasını iddiasında haklı olan kişi açar ve delilleri ile ispatlar. Çocukları var ise kendisi ve çocukları için nafaka, maddi ve manevi tazminat talebinde de bulunma hakkı vardır.

Boşanmak icin ilk nereye gidilir?

Boşanma davası açmak için nereye başvurulur: Boşanma davası, kısaca eşlerden herhangi birinin ikametgahının bulunduğu yer Aile Mahkemesinde, aile mahkemesi bulunmayan yerlerde ise Asliye Hukuk Mahkemesinde boşanma davası açılır.

E-devlet boşanma davası nasıl açılır?

Boşanma davası EDevlet üzerinden açılmaz. Elinizde boşanma dava dilekçesi ile bölgenizdeki aile mahkemesine gitmeniz gerekir. Ardından gereken harç ücreti ve dava ücreti ödenir ve davanız açılmış olur.