Antakya mozaikleri, 400 yıllık mozaik geleneğini kesintisiz olarak sunan zengin bir koleksiyondur. Her ne kadar bugüne kadar sanatçı imzası taşıyan mozaik ele geçmemişse de Antakya'da ele geçen mozaiklerdeki zenginlik burada faaliyet gösteren atölyelerin varlığını ifade etmektedir.Jun 23, 2020

Antakya Müzesi nasıl bir özelliğe sahiptir?

Hatay Arkeoloji Müzesi ya da Antakya Arkeoloji Müzesi, antik döneme ait eserlerin sergilendiği bir sanat müzesidir. … Müzede sergilenen eserlerin çoğunluğu Antakya'nın Roma dönemine ait mozaiklerden oluşmaktadır. Bu eserlerin çoğunluğu, 1932-1939 yılları arasında yapılan kazı çalışmaları sonucu keşfedilmiştir.

Hatay müzesinde neler var?

Müzede yaklaşık 36.691 eser sergileniyor. Müzede; 86 heykel, 6 sütun ve sütun başlığı, 1340 metrekare mozaik, yazıtlar, steller, mil taşları, lahitler, binlerce metal, seramik ve cam eser, 942 sikke sergileniyor. Müzenin girişinde Üçağızlı Mağarası canlandırması bulunuyor.

Soteria kimdir?

Soteria: Helenistik dinlerde belirli bir olayı anma ya da bir bunalımdan kurtulma beklentisiyle düzenlenen kurban töreni ya da törenleri. Dar anlamda, düzenli aralıklarla yapılan büyük ölçekli anma şenlikleri için de bu ad kullanılmıştır.

Dünyanın en zengin mozaik müzesi nerededir?

2010 yılında açılan Zeugma Mozaik Müzesi, Hatay Arkeoloji Müzesi açılana dek dünyanın en büyük mozaik müzesiydi. Gaziantep'te Eski Tekel Fabrikası alanı üzerine kurulan müze tam 30.000 metrekarelik bir alan üzerinde görkemli bir şekilde yükseliyor.

Antalya Arkeoloji Müzesi nasıl bir özelliğe sahiptir?

Antalya Müzesi, bir arkeoloji ve tarih müzesi olup aynı zamanda bölge müzesi olarak da nitelendirilebilir. … Özellikle Perge'de bulunan Roma Dönemi eserleriyle ve müze kurtarma kazılarından ortaya çıkan ilginç ve ünik buluntularıyla Antalya Müzesi, dünyanın en önemli müzeleri arasında sayılmaktadır.

Antakya mozaikleri ne demek?

Antakya mozaikleri, 400 yıllık mozaik geleneğini kesintisiz olarak sunan zengin bir koleksiyondur. Her ne kadar bugüne kadar sanatçı imzası taşıyan mozaik ele geçmemişse de Antakya'da ele geçen mozaiklerdeki zenginlik burada faaliyet gösteren atölyelerin varlığını ifade etmektedir.

Hatay Arkeoloji Müzesi’nde neler var?

Yeni Müze binasında Prehistorik, Paleolitik Kültür (Üçağızlı Mağarası Canlandırması), Amuk Kültürü (Amik Ovası Höyük Eserleri), Helenistik Dönem (Antakya'nın Kuruluşu), Roma Dönemi (Mozaikler), Nekropol Kültürü (Lahitler), Bizans Dönemi (Mozaikler), Hatay Orta Çağ Dönemi ve Dinler, Hatay Arkeolojisi tarihi, Güncel …