Beyaz sirke, şeker pancarı veya mısır şekerinden elde edilen bir çeşit fermantasyon ürünüdür. Şekerin işlemlerden geçerek alkol oranı yoğun bir yapı elde edilmesi sonucunda beyaz sirke ortaya çıkmaktadır. Bu fermantasyon dönemi hem pratik olup hem de alkolü kolayca asit asiğe dönüştürmeye yarar.Jan 10, 2019

Ev yapımı beyaz sirke nasıl yapılır?

20 gün boyunca sadece bir kez beyaz sirke anasını karıştırın. Daha sonra dilediğiniz kadar temiz suyun içine beyaz sirke anasını ekleyin. Ağzını sıkıca kapatarak 20 gün boyunca bekletin. Daha sonra sirkenizi süzün ve işte ev yapımı beyaz sirkeniz hazır.

Beyaz sirke evde yapılır mı?

Evde beyaz sirke yapımı için sirke anası denilen bir yapıya ihtiyaç vardır. Temiz su, mısır ya da şeker pancarı ve bulgur ya da nohut gibi bakliyatlar beyaz sirkenin yapımı için gerekli malzemelerdir. … Daha sonra sirkenizi süzün ve işte ev yapımı beyaz sirkeniz hazır.

Beyaz sirkenin içinde neler var?

Standart beyaz sirke genellikle % 4-7 asetik asit ve % 93-96 su içeren şeffaf bir çözeltidir. Bazı beyaz sirke türleri 'ye kadar asetik asit içerebilir, ancak bunlar sadece endüstriyel amaçlıdır.

Beyaz sirke anası nasıl yapılır?

Cam kavanozun ağzı ince bir tülbent ile kapatılır ve 20 gün kuru, ışık geçirmeyen, karanlık ve serin bir ortamda bekletilir. 2 gün ara ile malzemeler karıştırılır. Bu 20 günlük sürecin sonunda kavanozun üstünde jelimsi kıvamda ve opak bir tabaka oluşur. Bu tabaka sirkenin mayası olan sirke anasıdır.

Beyaz sirkeyle neler yapılır?

Beyaz sirke kullanım alanlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Turşu yapımında.
  • Salata yapımında.
  • Marineler ve soslarda.
  • Deniz ürünleri ve sebzeler için yumuşatıcı bir madde.
  • Unlu mamuller için bir mayalayıcı olarak kabartma tozu ile birlikte kullanılır,
  • Beyaz sirke ile evde peynir yapılabilir,

Evde sirke yoksa ne kullanılır?

Sirke veya Limon Suyu Sirke ve limon suyu, benzer bir asidik kaliteye sahip olduklarından, birçok tarifte birbirinin yerine kullanılabilir.

Beyaz sirkeyle ne yapılır?

Beyaz sirke kullanım alanlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  1. Turşu yapımında.
  2. Salata yapımında.
  3. Marineler ve soslarda.
  4. Deniz ürünleri ve sebzeler için yumuşatıcı bir madde.
  5. Unlu mamuller için bir mayalayıcı olarak kabartma tozu ile birlikte kullanılır,
  6. Beyaz sirke ile evde peynir yapılabilir,