Boyun kararması nasıl gecer?

Boynunun derisine düzenli olarak peeling yapmak önemlidir ve çeşitli topikal uygulamalar, koyulaşan pigmentlerin rengini açmaya yardımcı olur. Limon suyu, karbonat, yoğurt ve ceviz gibi malzemeler, boynundaki koyu renkli derinin rengini açmaya yarayabilir.

Boyundaki siyah halkalar neden olur?

Doktorlar, bu halkaların insülinle alakalı olduğunu ve şeker hastalığına işaret ettiğini söyledi. Boynun yanı sıra deri sertleşmesi adı verilen bu durum koltuk altlarında veya kasıkta da ortaya çıkabilir. Vücuttaki insülin seviyesi yükselince vücut ciltteki insülin alıcılarını harekete geçiriyor.

Cilt renginin koyulaşması sebebi ne olabilir?

Sürekli sürtünme, yanlış epilasyon uygulamaları, güneşe maruz kalma ve kozmetik kullanımı cilt kararması yaratabilir. Sürekli sıcak sir uygulaması, aşırı dar giyinme, lazer uygulamaları, sürekli sentetik kıyafet ve ped kullanımı da kararmayı artırır. Ayrıca yaşa bağlı olarak da kararmalar artabilir.

Güneş yanığı kararması nasıl geçer?

Her gün cildinize aloe vera jeli sürerek kararan bölgelerin açılmasını sağlayabilirsiniz. Limon cildi beyazlatma etkisi ile yüzyıllardır kullanılan doğal bir yöntemdir. 1 adet limonu sıkıp pamuk ile kararan bölgelere uygulayabilirsiniz. Haftada 3 defa uygulamak yeterlidir.

Vucut Kararmasina ne iyi gelir?

Koltuk Altı Kararması Nasıl Geçer?

  • Patates: Bu ürünlerden biri patates. …
  • Limon: Koltuk altı kararması limon ile de giderilebilir. …
  • Salatalık: Salatalık da doğal beyazlatıcılar arasında. …
  • Şeker: Bu maddelerden biri şeker. …
  • Karbonat: Koltuk altı kararması karbonat ile de giderilebilir.

Boyundaki kir nasıl temizlenir?

Karbonatı biraz su ile karıştırın ve pürüzsüz bir macun elde edin. Macunu boynunuza uygulayın ve kurumasını bekleyin. Karbonat kuruduktan sonra parmak uçlarınızı ıslatın ve karbonatla boynunuzu 1 dakika süreyle ovalayın. Boynunuzu soğuk suyla durulayın ve cildinizi kurulandıktan sonra nemlendirin.

Boyundaki kahverengi lekeler neden olur?

Doğum kontrol hapı gibi bazı ilaçların yan etkileri de ciltte kahverengi leke oluşumuna neden olabilir. Kahverengi lekelenmeler genetik yatkınlığı olan kişilerde de görülebilir. Stres, karaciğer hastalıkları, seboreik keratoz ve hormonal bozukluklarda ciltte kahverengilere sebep olabilir.