Damla sakızı tatlıya nasıl kullanılır?

Tatlılarda fazla keskin aroma tatlının özelliğini kaybeder. O nedenle, baharatları kararında kullanmalıyız. Damla sakızı havanda ezilir ve toz haline getirilir. Elde edilen toz tatlı ve muhallabilerin ocaktan indirilmesine 5 dakika kala içine atılır ve karıştırılır.

Hazır Damla sakızlı muhallebi nasıl yapılır?

750 ml (3,5 su bardağı) sütü bir tencereye boşaltın. Üzerine poşetin tamamını ilave edin. Orta ateşte bir kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 25 g (1 yemek kaşığı) margarin ekleyin ve 3-4 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.Ocaktan alıp biraz soğuması için bekletin.

Sıvı damla sakızı ile ne yapılır?

Mutfaklarımıza Ege esintileri getiren damla sakızı, ezilerek tatlıların, yemeklerin, keklerin ve pastaların içine konuluyor. Aynı zamanda macunu ve reçeli de yapılıyor.

Damla sakızlı muhallebi su ile yapılır mı?

Damla Sakızlı Su Muhallebisi Tarifi Nasıl Yapılır? Nişasta, su, süt ve pudra şekerini tencereye alıp karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başlayınca dövüp toz haline getirdiğimiz damla sakızını ekleyelim. Muhallebiyi ocaktan alıp servis yapacağımız kaba boşaltalım.

Damla sakızlı tatlı nasıl yapılır?

Damla Sakızlı Muhallebi Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sütü, unu, yağı, şekeri de ekleyip muhallebisi yapıyoruz.
  2. Muhallebi kıvamına gelip koyulaşınca damla sakızını ilave edip 1 -2 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alıp servis kaselerine paylaştırıp tarçınla süsleyip servis yapabiliriz. Afiyet olsun.

20 May 2013

Damla sakızı nasıl yapılır?

Damla sakızı, sakız ağacından elde edilen bir reçinedir. Türk mutfağı ve Yunan mutfağında ve ayrıca ilaç yapımında kullanılır. İsmi geleneksel olarak üretildiği Sakız Adası'ndan gelmektedir. Aslında sıvı olan damla sakızı güneşte kurutularak sert ve dağılgan yarı saydam damlacıklar haline getirilir.

Hazır muhallebi nasıl yapılır?

Hazırlanışı:

  1. 1 litre (5 su bardağı) sütü bir tencereye boşaltın. Üzerine poşetin tamamını ilave edin.
  2. Orta ateşte bir kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 4-5 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
  3. Ocaktan alıp kaselere boşaltın. Soğuk servis yapın.