ÇAM KOZALAĞI ŞURUBUNUN FAYDALARI Kozalak şurubu; bağışıklık sistemini güçlendirir, vücudu hastalıklara karşı korur. Mikroplara karşı vücudun dinç kalmasını sağlar. Metabolizmayı düzene sokar, uyku sorunlarının üstesinden gelir. Kozalak şurubunun sakinleştirici etkisi vardır, stresli anlarda tüketilebilir.Nov 15, 2021

Çam kozalağı şurubu ne zaman içilmeli?

Kozalak şurubunun faydalarından yararlanmak için düzenli olarak her gün bir tatlı kaşığı tüketmeniz gerekir. Özellikle gece ortaya çıkan nefes darlığı, öksürük şikayetiniz varsa, uyumadan 2 saat önce 1 tatlı kaşığı olarak tüketebilirsiniz.

Kozalak şurubu ne kadar içilmeli?

Önemli bir not: Kozalak şurubunu günde 1 tatlı kaşığından daha fazla kullanmamaya özen gösterin. Bu şurubu klasik bir reçel ya da şerbet gibi görmeyin ve sadece fayda sağlamak için günde yalnızca 1 tatlı kaşığı tüketin. Aşırı tüketimlerinde mide bulantısı gibi bazı yan etkiler görülebilir.

Kozalak şurubu öksürüğü arttırır mı?

İşte o ürünlerden biri evlerin vazgeçilmezi konumunda bulunan çam kozalağı şurubu. Öksürük kesici özelliği nedeniyle çok sık kullanılan şurup, ayrıca akciğerleri de temizliyor. … Kozalak şurubu, astım ve bronşit gibi hastalıklarda tedavi edici etkiye sahip olmasının yanı sıra, Akciğerleri de pırıl pırıl yapıyor.

Kozalak şurubu akciğeri temizler mi?

Kozalak şurubu faydalarına birkaç örnek verecek olursak; Akciğeri temizler . Daha rahat nefes alıp verebilmeye yardımcı olur. Bağışıklık sistemine katkıda bulunur.

Kozalak şurubu zararlı mı?

Çam kozalağı uygun ölçü ve durumlarda kullanıldığında zararlı hale gelebilir. Kozalak pekmezi yapımında olgunlaşmamış çam kozalağı tüketirseniz, midenizde sindirim problemleri meydana gelebilir. Aşırı tüketimde mideniz alarm verebilir ve faydalı olan doğal çam kozalağı suyu zararları ile sağlığınızı etkileyebilir.

Çam şurubu nasıl içilir?

Yumuşayan çam kozalakları suyun içinden çıkarılır. İçine birkaç yemek kaşığı bal ilave edilir. Hazırlanan çam kozalağı şurubu arzu edildiğinde içilebilir. Günlük tüketimi bir çay bardağı ile sınırlı olmalıdır.

Çam kozalağı suyu nasıl tüketilir?

Olgunlaşmamış yeşil çam kozalaklarından temiz 3 tanesini kesip yarım litre su ile kaynatın. 24 saat aynı su da bekletin. Daha sonra kozalakları süzüp suyu ayrı bir tencereye ekleyip bir kes daha kaynatın. Acı bir tadı olacağında bal ilave edip tüketin.