Düz memurluk için hangi KPSS puanı?

B Grubu (Lisans) Memurluk atamaları “merkezi atamalar” ve “kurumsal atamalar” olmak üzere iki şekilde yapılmaktadır. KPSS sonuç belgesinde bulunan P3 puan türü kullanılarak 2 yıl boyunca yılda iki kere merkezi atamalar yapılır.

4 yıllık mezunlar düz memur olabilir mi?

Düz memurluk için lise, önlisans veya lisans mezunu olunabilir. Her mezuniyet durumu için KPSS sınavından alınan farklı puan türleri ile merkezi atamalarda düz memurluk atamaları gerçekleştirilmektedir.

KPSS lisans hangi memurluklar var?

KPSS B Memurluk (Lisans) Kadroları Mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe vb. tüm lisans kadrolarıdır.

Devlet memuru olmak için hangi KPSS?

KPSS A ve B grubu olarak adlandırılan 2 farklı sınav ile adaylar aldıkları puanlar ile devlet memurluğu için açılan ilanlara başvurabilmektedir. KPSS b grubu adaylarının aldığı bir puan türü olan P3 ile de birçok kurum memur alımı yapmaktadır.

P3 puanı ile hangi memurluklar?

P-3 puan türü hem merkezi hem de kurumsal yerleştirmeler için kullanılabiliyor. Mühendis, memur, teknikler, hemşire, teknisyen ve psikolog gibi memur atamaları P-3 puan türü ile gerçekleştiriliyor.

KPSS P3 hangi meslekler?

KPSS P3 Puanıyla Başvuru Yapabileceğiniz Bazı kurum ve Kadroları

  • Gümrük Müsteşarlığı
  • Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü
  • Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
  • Maliye Bakanlığı
  • Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü
  • T.C. Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü
  • Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü

Lisans mezunu düz memurluk için kaç puan gerekir 2021?

2021 KPSS puan hesaplama! KPSS baraj puanı, memur olarak atanmak için önem arz ediyor. Kurumdan kuruma taban puanlar değişiklik gösterse de genel olarak adayların en az 70 puan alması gerekiyor.