Pide içi harcı nasıl hazırlanır?

Kıymalı Pide İçi Harcı Hazırlama; 2 adet sivri biberi çok ufak olacak şekilde doğrayın. Maydanozları ince ince kıyın. Doğradığınız domates, biber ve maydanozu kıymaya ekleyin. Harcınıza 2 yemek kaşığı yağ, ½ çay bardağı su, tuz ve baharatlarınız ekleyerek karışımı tamamlayın.

Kıymalı pide harcı nasıl yapılır?

Soğan, domates ve sivri biberi hafif iri kalacak şekilde robottan geçirip, derin bir kaba alın. İçine salça, ince kıyılmış maydanoz, sıvıyağ ve baharatları ilave edin. En son kıymayı katın ve tüm malzemeyi iyice karıştırın.

Kıymalı pidenin iç harcı kavrulur mu?

Kıymayı bir tavada kendi yağı ile kavurun. Rengi değişen kıymanıza küp doğranmış kuru soğanları ekleyin. Soğanlarınız yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Kavrulan kıymalı soğanı tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın.

1 kilo kıymadan ne kadar pide çıkar?

1 Kg Kıymadan Kaç Adet Pide Çıkar : Yukardaki Bu karışımdan ortalama 25 ile 30 adet arası pide çıkmaktadır.

Pide harcına ne konur?

İç harcı için:

  • 500 gram orta yağlı kıyma.
  • 2 baş doğranmış soğan.
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2-3 adet domates.
  • 2-3 adet yeşil biber.
  • 1'er yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • Karabiber, kırmızı biber, tuz.
  • İnce doğranmış maydanoz.

Jan 9, 2014

Pidenin içine ne konur?

Pide İçi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy soğan.
  • 3 adet kırmızı biber.
  • 3 adet çarliston biber veya sivri biber.
  • 3 adet domates.
  • 1,5 yemek kaşığı salça isterseniz biber salçası da ekleyebilirsiniz.
  • 3 diş sarımsak.
  • 500 gram kıyma.
  • Yeteri kadar maydanoz.

Pide harcının içine ne konur?

İç harcı için soğanlar, biberler, domatesler küp küp doğranır. Kıyma, baharatlar, salçalar ve maydanoz da eklenip harç hazırlanır. Masa üzerine un serperek hamur alınır. Eşit olarak (mandalina büyüklüğünde) parçalara ayrılır.