Özellikle hayvancılıkta kullanılan silajlık mısırda son yıllarda dekar başına kilogram verimi de arttı. Geçen yıl dekar başına yaklaşık 5 ton ürünün alındığı silajlık mısırda rakamın gelişen tarım teknolojileriyle daha da artması bekleniyor.Aug 13, 2020

1 dönümden ne kadar mısır silajı?

Yapılan masrafların karşılığını mısırdan bu yıl alıyoruz. Dönümde 9 ile 10 ton arası silajlık mısır alıyorduk. Hasat yaptığımız yerlerde gördük ki bu yıl dönümde 13-14 tonu yakaladık. Genelleme de dönümde 500 TL giderimiz oldu.

1 dekardan ne kadar mısır silajı alınır?

Dekardan ortalama 1200-1400 kg dane mısır veya 7-8 ton silajlık ürün için aşağıda örnek olarak damla sulama ile gübreleme programı verilmiştir.

1 ton mısır silajı ne kadar?

2021 yılı için mısır silaj fiyatını tonu 420 TL olarak güncellendi, Tüketici çiftçilerimiz mısır silaj ihtiyaçlarını Aksu Antbirlik Genel Müdürlüğü Tesisleri ile Serik Çandır Antbirlik Tesislerinden karşılayabilir. Mısır Silaj sezonu bütün çiftçilerimize hayırlı olsun.

Mısır dönüme kaç kilo atılır?

Tohumun 5 – 6 cm. derinliğe düşmesi yeterlidir. Silajlık mısırda dekara atılacak tohum miktarı dane iriliği ve çeşit özelliğine göre 4 – 6 kg'dır.

Silajlık mısır dekara ne kadar atılır?

Silajlık mısırda dekara atılacak tohum miktarı dane iriliği ve çeşit özelliğine göre 4-6 kg kadardır. Ekilecek tohum miktarı dane mısır için önerilen dekara 2-3 kg tohumun %50 veya %75'i kadar artırılarak da çeşit özelliği ve tane iriliğine göre ayarlanabilmektedir. Silaj mısırda ekim derinliği ise 5-6 cm olmalıdır.

Silajlık mısır kaç ayda yetişir?

Arazisi dar olan üretici 80-90 günde yetişen erkenci silajlık mısırı ekiyor. Temmuz ve ağustos aylarında hasat ettikten sonra bir kez daha ekiyor ikinci ekimini de kasımda hasat ediyor. Arazisi uygun olan üreticilerimiz ya da hayvan sayısı az olan üreticilerimiz ise 100-120 gün arasında yetişen silajlık mısırı ekiyor.

Mısır silajı yılda kaç kez yapılır?

Hayvancılığın bel kemiği olan mısır silajı üreticinin 365 gün kullandığı en önemli kaba yemidir. Onun için de çok önem arz etmektedir. Kış aylarında yetişmediği için nisan ve kasım ayları aralığında iki kez yetiştirme hedeflerimiz oluşuyor.