Bildiğim tek şey hiçbir şey bilmediğimdir ne demek?

O konuda bilebileceği her şeyi bildiğini biliyor veya düşünüyordur. Bunun sonucunda da bilmediği bilgileri öğrenemeyecek yani bilmediğini bilmeyecektir.

Benim bildiğim tek şey hiçbirşey bilmediğimdir sözü kime aittir?

Bildiğim tek şey, hiçbir şey bilmediğimdir. Sokrates (MÖ 469; Atina – MÖ 399, Atina), Antik Yunan filozofudur.

Sokrates Bildiğim bir şey varsa o da hiçbir şey bilmediğimdir ifadesi ile ne anlatmak istemiştir?

sokrates tarafından söylendiği düşünülmektedir, düşünülmektedir çünkü herif kitabı kendisi yazmamış. kitabı yazan platondur. söz, kitap ile beraber şunu anlatmaktadır; ben neyi bilmediğimi biliyorum, bilmediklerimi saymaya kalksam bitmez yani cahilim ama bu bir erdemdir.

Sokrates ne demiş?

Bir şeyleri değiştirmek isteyen insan önce kendisinden başlamalıdır. Endişelerinizden kurtulmak istiyorsanız, yaşamaktan en çok korktuğunuz şeyin bir gün başınıza geleceğini kabul edin. Cahil insan kendinin bile düşmanı iken, başkasına dost olması nasıl beklenir. Ne kadar az şey istiyorsan, o kadar Tanrı'ya yakınsın!

Sokrat neden ölüme mahkum edildi?

Sokrates'in Ölümü, Fransız ressam Jacques-Louis David'in 1787 yılında yaptığı bir yağlı boya tablodur. Bazı Atinalılara karşı düşüncelerini ifade etmesi ve gençlerin ahlakını bozma suçlamaları sonucunda baldıran zehri içirilerek ölüme mahkûm edilen Yunan filozof Sokrates'in ölüm sahnesini temsil eder.

Temel felsefe nedir?

Felsefe (Yunanca: φιλοσοφία, philosophia, "bilgelik sevgisi" veya "hikmet arayışı"); varlık, bilgi, gerçek, adalet, güzellik, doğruluk, akıl ve dil gibi konularla ilgili özsel sorunlara ilişkin yapılan çalışmalardır. Felsefe düşünce sanatı olarak da bilinir.

Sokrates neden hayatı boyunca hiç kitap yazmamıştır?

Yazamamak, yazmış olanların karşısına çıkan, içinde beliren, masalarında doğan ve büyüyen düğüm. Yazmamak, Sokrates'te bir susma niyetine bağlı değildi: Onunkisi bir araç olarak yazıya güven duymamaktan kaynaklanan seçimdir: Ünlü Phaidros'unda altedilmesi pek güç gerekçelerini sıralar.