Günümüz Türkiye'sinde kürtaj yasaldır. 1983 yılında yürürlüğe giren 2827 No'lu Nüfus Planlaması Yasası, Cumhuriyet'in kuruluşundan bu yana uygulanan kürtaj üzerindeki yasal kısıtlamayı kaldırdı.Yasa, 10 haftaya kadar olan gebeliklerin isteğe bağlı olarak kürtajla sonlandırılmasına izin vermektedir.

Türkiyede kürtaj neden yasak?

10 hafta üzeri kürtaj yasal mı? Ülkemizde 10 haftalık üzeri gebeliklerin kürtajla sonlandırılması yasal değildir. Buna istisna oluşturan tek durum gebeliğin anne sağlığını tehdit etmesidir. Anne sağlığını tehdit eden bir durum oluşursa, kurul kararı ile on hafta üzeri gebelikler kürtaj ile sonlandırılabilir.

Türkiye’de kürtaj ne zaman yasaklandı?

Türkiye'de ise kürtaj cumhuriyetin kuruluşundan 1983 yılına kadar yasak durumdaydı. 12 Eylül Darbesi'nin ardından Kenan Evren tarafından yasak kaldırıldı, 27 Mayıs 1983'te çıkarılan kanunla kürtaj yasal hâle getirildi.

2021 kürtaj yasak mı?

Kürtaj yasal mı? Türkiye'de kürtaj yasası, 10. gebelik haftasına kadar yasaldır. 10. gebelik haftasına kadar isteğe bağlı olarak gebelik sonlandırma işlemi yapılabilir. Bunun için evli veya bekar olmak fark etmez.

Kürtaj yapılırken aileye haber verilir mi?

Kürtaj elbette anne veya babanın izin vermesi halinde yapılabildiği için aileye haber verilmemesi olanaksızdır.

Kürtaj baba izni gerekir mi?

Kürtaj, öncelikle annenin rızasına bağlı. Anne çocuksa yine annenin rızasıyla birlikte velisinin izni gerekiyor. … Eş izni olmadan kürtajı yapan hekim aleyhine hukuki sorumluluk doğar.

Özel hastanelerde kürtaj fiyatları ne kadar?

Özel hastanelerde kürtaj işlemleri belirli bir ücret karşılığında yapılıyor. Bu ücretin aralığı genel olarak 500 TL ile 4 bin TL arasında oluyor. Bu fiyat farklılığının ise birçok farklı nedeni olabiliyor.

Türkiye’de yılda kaç kürtaj yapılıyor?

Türkiye'de yılda 350 bin kürtaj yapılıyor.