Kayısı marmelatı kaç dakika kaynar?

Su kaynadıktan sonra üzerine kayısıları ilave edin ve kayısılar yumuşayıp, şeker koyu bir kıvam alıncaya kadar 30 dakika pişirmeye devam edin. Kaynama süresinde ortaya çıkan köpükleri temizlemeyi de ihmal etmeyin. Reçelin ocaktan inmesine 5 dakika kala üzerine limon suyunu da ekleyin.

Marmelat yapımı nasıl olur?

Yapılışı: Şeftalileri iyice yıkayın, çekirdeklerini çıkarıp dörde bölün. Bir sıra şeker, bir sıra şeftali olacak şekilde tüm malzemeyi tencereye koyun ve bu şekilde 10 saat kadar bekletin. Sonra tencereyi ateşe oturtup tahta bir kaşık yardımıyla şeftalileri hafifçe ezerek karıştırın ve bir süre pişirin.

Marmelat kaç saat kaynatılır?

Süzülüp bir tencereye alınır, iki bardak kaynar su ilavesiyle kaynatılır. Beş dakika sonra şekeri ilave edilir ve yarım saat kadar kısık ateşte pişirilir.

Kuru kayısı ile marmelat nasıl yapılır?

Kuru kayısıları 1 bardak sıcak suda 3 saat kadar bekleterek ıslatın. Daha sonra suyunu süzüp bir tencereye alın. 2 bardak kaynar su ekleyip kayısıları kaynatın. 10 dakika sonra şekerini ilave edin ve 40 dakika kadar kısık ateşte pişirin.

Kayısı reçelinden marmelat nasıl yapılır?

Pişirme tenceresine bir sıra kayısı bir sıra şeker dizerek yerleştirip üzerini kapatarak bir gece bekletiyoruz. Suyu ekleyerek orta dereceli ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Yaklaşık 40 dakika pişen reçele limon tuzunu ve karanfili ekleyip 10 dakika daha pişirerek blenderden pürüzsüz olana kadar geçiriyoruz.

Şerbetli kayısı reçeli nasıl yapılır?

Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkartıyoruz. Bir tencereye 6 su bardağı suyu ve 6 su bardağı şekeri alıp kaynatıyoruz. Kaynara gelen şerbete ikiye bölmüş olduğumuz kayısıları ilave ediyoruz. Şerbetin kaynar hale gelmesiyle birlikte 7 dakika kaynatıp, kevgir yardımı ile kayısı tanelerini ayrı bir tabağa alıyoruz.

Marmelat şeftali marmelatı nasıl yapılır?

Uygun büyüklükte bir tencereye, şeftalileri iri küpler halinde gelişi güzel doğrayın. Şekerin üç bardaklık kısmını şeftalilerin üzerine dökün, çekirdekleri de ilave edin ve kaşığa yakın orta ateşte ocağa alın. Ara sıra karıştırarak, 1 saat süre ile şeftalileri pişirin.